Opnieuw innovatieprijs voor Vitens-techniek

Het Vintens' methaan-afvangproject op de Friese productielocatie Spannenburg heeft opnieuw een belangrijke innovatieprijs in de wacht kunnen slepen. Het project, waarmee in 2012 de de CO2-uitstoot van Vitens met 30% gereduceerd wordt, won vandaag 'Het Ei van Columbus 2010' in de categorie duurzaam produceren.  

Nationale duurzaamheidsprijs

Het Ei van Columbus is een duurzaamheidsprijs die elke twee jaar wordt uitgeschreven door de ministeries van VROM, BZ/OS, EZ, LNV en OCW en kan de nationale duurzaamheidsprijs van Nederland worden genoemd. De prijs kent 5 categorie├źn. Het commentaar van de jury over het project van Vitens: "Het winnen van gas uit drinkwater is klaar voor gebruik. Feitelijk bubbelt het zo naar boven. Het mooie van dit initiatief is dat grote kennispartijen tegen elkaar hebben gezegd: wij gaan dit gas met een slimme technologie opvangen. Een kwestie van gewoon doen!"

Techniek ontwikkeld met Royal Haskoning

Medio mei won de in eigen beheer ontwikkelde techniek een belangrijke innovatieprijs van de internationale drinkwatersector: de IWA Project Innovation Award. De methode is in samenwerking met Royal Haskoning ontwikkeld.

Bron: persbericht Vitens.


Vitens

Infographics/visuals voor waterbedrijf Vitens; Infographics BRON, magazine voor alle medewerkers van Vitens; voor het jaarverslag concept en art-direction van de visualisatie en realisatie van een serie tableaux vivants en een infographic over Vitens in beeld. Infographics voor presentaties over o.a.  De vergaderstructuur, Cradle2Cradle, business development en de toekomstvisie van Vitens.

Opdrachtgever: Vitens en
meng. creatieve communicatie
Fotografie: VentoBoreale
Styling: Elise Klinkert