En

SHootmedia - studio voor grafisch en informatief ontwerp

Opgericht en gevormd in 1999 door Robert Minnaard (1974) en Paul van de Werf (1975).

Vanuit een illustratieve academische achtergrond (Academie Minerva in Groningen, 1995-1999) richtten we ons in het begin voornamelijk op autonoom werk (grafiek) en illustratieopdrachten. Onze huidige activiteiten en interesses uiten zich in het vormgeven van publicaties, het maken van infographics en het realiseren van diverse projecten en korte campagnes. Met een sterk beeldend vermogen en een scherp analytisch oog benaderen en creëren we ons werk, mede door deze achtergrond en ervaring. Andere professionals waar we mee samen werken zijn, o.a. fotografen, webbouwers, programmeurs, tekstschrijvers en redacteuren, drukkers en lithografen.

We zijn geen reclamebureau, onze opdrachten hebben niet het doel om een commercieel product aan te prijzen of te verkopen. Dat wil niet zeggen dat we enkel voor non-profit organisaties werken, integendeel. Opdrachten voor zowel profit en non-profit klanten dienen als hoofddoel de ontvanger te informeren en de content te verhelderen. Publicaties voor overheidsinstanties, sociaal jaarverslagen, campagnes over interne bedrijfsvoering, visuele handleidingen voor processen in de secundaire en tertiaire sector en projecten in de culturele en maatschappelijke hoek zijn daar goede voorbeelden van.

Naast Shootmedia zijn we actief op andere fronten waar ons hart ligt. Al jaren verzorgen we handgedrukte zeefdrukposters voor Poppodium Vera en zijn we actief met grafische technieken onder de naam Strawdogs. Verder zijn we lid van kunstenaarscollectief Owsum.


Opdrachtgevers

Shootmedia werkt onder andere voor de volgende partijen:

Energy Academy Europe
Gemeente Groningen
Lifelines
Energy Delta Institute
New Scientist
Maarten!
Nefarma
Aegon
UMCG
MVO Nederland
De Inspectie van het Onderwijs
Heineken
Wereld Natuur Fonds
Vera - Club For the International Popunderground
Vitens
MEST Magazine
CMO Groningen
GGZ Nederland | Psy
Nederlandse Financierings-Maatschappij voor Ontwikkelingslanden (FMO)
Kikkoman
De Belastingdienst
Provincie Groningen
Biblionet
Onderzoek en Statistiek Groningen
Cofely
ABN-Amro
Stichting Huis
ForumImages
Greenpeace
Ymere
Management Scope
De Consumentenbond
Agentschap Telecom
Kluwer
UPC
Ordina
Eneco

Netwerk

Shootmedia werkt graag samen met:


Shootmedia

Peizerweg 140 E

9727 AP Groningen
T +31 (0)50 311 36 11
E info@shootmedia.nl

 


Deze site is gerealiseerd in Drupal Open Source CMS door MDJ Webdiensten.

Shootmedia

Kunstenaars Collectief Owsum

OWSUM is een platform en kunstenaarscollectief van vier gelijkgestemde Groningers. Er wordt projectmatig samengewerkt om op intuïtieve wijze tot nieuwe dingen te komen.


Owsum organiseert exposities, concerten, muziekavonden en andere evenementen waarbij de interactie tussen muziek, beeld en publiek leidend is. De vijf samenzweerders werken vanuit diverse disciplines, gedreven door de liefde voor beeld en geluid. In 2010 maakte het collectief indruk met het multidisciplinaire muziek evenement Scenery in het Grand Theatre in Groningen; een crossmediaal project onder toeziend oog van Lowlands huisontwerper Peter te Bos waarin live muziek en beeldende kunst elkaar ontmoeten en versterken. 

Owsum heeft een sterke binding met de beeldende kant van de hedendaagse internationale underground popcultuur en ziet het als uitdaging deze interessante en onderbelichte subculturen te laten zien en horen in haar programmering. Zo zijn er onder andere samenwerkingsverbanden aangegaan met Cultuurcentrum Vera in Groningen, Grand Theatre Groningen, De Popacademie Leeuwarden, Galerie NP3, Onafhankelijk cultureel centrum Occii in Amsterdam, Incubate festival in Tilburg, Subbacultcha Magazine, Vice magazine, Galerie Bis Aufs Messer in Berlijn en het CBK in Groningen. Owsum bestaat momenteel uit Paul van de Werf, Robert Minnaard, Bert Scholten, Gijs Deddens en Rik Mohlmann.

STRAWDOGS - BASH OF GRAVEN IMAGES

Strawdogs is het alter ego van Robert Minnaard en Paul van de Werf, Shootmedia zonder opdrachtgever. Ons autonome werk toont een liefde voor traditionele druktechnieken.

Gelaagdheid, surrealisme, (full colour) zeefdruk, hoogdruk, typografie, collage en structuren. Met cut & paste technieken creëren we een eigen beeldtaal uit een dynamische bron van deels bestaande materialen. Strawdogs maakt concertposters voor bands uit de internationale underground, onder andere voor poptempel Vera in Groningen. De affiches zijn met de hand gedrukt in beperkte oplages. Daarnaast geeft Strawdogs in eigen beheer zeefdrukboekjes en prints uit en exposeert in binnen- en buitenland.