OVER scenery

Kunstenaarscollectief Owsum bezet voor een avond en een nacht de Groningse theatertempel Grand Theatre aan de Grote Markt in Groningen. Tijdens Scenery treedt hedendaagse muziekunderground op in uitzinnig kunstlandschap. De beeldende kunst en live muziek van Scenery vullen het gebouw tot in de kleinste hoeken en gaten. De bezoeker wordt verrast door de verwantschap en wederzijdse inspiratie tussen muziek- en beeldcultuur in een symbiose van kunstvormen. Owsum is bekend van de exposities en muziekavonden in de reizende galerie door de stad Groningen. En van het bijzondere Artwork voor poppodium Vera. Scenery vormt de climax van een periode waarin intensief is gedacht, ontwikkeld en gemaakt. Artistieke coach daarbij is Peter te Bos, huisontwerper  van muziekfestival Lowlands. Tijdens Scenery treden onder andere de volgende acts op: Lucky Dragons, Ernst Glerum, Cupp Cave, Kania Tieffer, Mik Quantius, Eklin, The Feeling of Love, Santa Cruz, Laser Poodle, Assacre en DJ Musclz. Scenery is eem coproductie van Owsum, Produktiehuis Popcultuur Groningen, Grandtheatre Groningen en Vera. Het project is aangewezen als Groningse Nieuwe en wordt ondersteund door de Gemeente Groningen. Lees de recensie van Matthijs Sorgdrager en Wymer Praamstra 0p de VPRO 3voor12 site. 

Colofon
Creatief team: Paul van de Werf, Robert Minnaard, Bert Scholten, Gijs Deddens, Rik Möhlman en Diederik Stevens.
Artistiek Coach: Peter te Bos
Productie: Diederik Stevens en Harmen van der Hoek
Techniek Website: Andreas van Itterson, Arjan Westerdiep 
Fotografie Promotie: Joost van de Werf. 
Fotografie Festival: Harry Cock, Klaas Kjuch, Wesly Danes, Renate van Rowaan en Matthijs Keuter.
Met heel veel dank aan Mara Piccione, André Pronk, Grand Theatre Crew, Vera, Arnoud Heijkens, Nynke Boonstra, en alle vrijwilligers.
 SCENERY - A LIVE EXPLOSION OF UNDERGROUND MUSIC AND ARTS

Scenery is een project van kunstenaarscollectief Owsum waarin live muziek en beeldende kunst elkaar ontmoeten en versterken. Een ruimtelijke ontwerp voor bands uit de hedendaagse muziekunderground die optreden in een uitzinnig vormgegeven kunstlandschap. Owsum laat zich inspireren door de muziek van de optredende acts en geeft elke band zijn op maat ontworpen eigen visuele verbeelding.

Opdrachtgever:
Gemeente Groningen ism Productiehuis.