ABOUT STARTUP FASTTRACK

Startup Fast Track, een op maat gemaakt programma voor energieondernemers. De energiesector is aantrekkelijk voor startups. De sector is in transitie, en biedt daarmee volop kansen. Startup Fast Track biedt een op maat gemaakt programma voor energieondernemers, waardoor de kans op succes wordt vergroot en snelle groei van het nieuwe bedrijf wordt gestimuleerd. Startup Fast Track is geïnitieerd door Energy Academy Europe samen met haar partners GDF SUEZ, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen.

Ons snel veranderende energielandschap biedt volop kansen aan jonge mensen die iets nieuws op de markt willen brengen. Dat kunnen technologische innovaties zijn, maar ook vernieuwingen op terreinen zoals ICT en dienstverlening, die een raakvlak hebben met energie en duurzaamheid. Juist die veelzijdige mogelijkheden maakt de energiesector zo aantrekkelijk voor startups. Maar om een jong bedrijf succesvol te maken is behalve een goed ondernemingsplan, gedegen kennis nodig van de markt, financiën, risicomanagement en marketing. De intensieve begeleiding en coaching van het Startup Fast Track programma vergroot de kans op succes en snelle groei van het nieuwe bedrijf.


WORTELS

De Energy Academy heeft zijn wortels in de Energy Valley, de noordelijke regio in Nederland. De regio staat van oudsher in het teken van energie, en wil voorop lopen in de energietransitie en de daaraan gekoppelde infrastructuur, en de clustering van kennis op het gebied van energie en duurzaamheid. Hierdoor is de Energy Valley bij uitstek geschikt voor Energy Startups. Het Startup Fast Track programma is bedoeld voor startups en jonge bedrijven, maar ook studenten en promovendi met een veelbelovend idee zijn welkom


BEGELEIDING OP MAAT

Startup Fast Track biedt vijftien deelnemers een intensief en op maat gemaakt begeleidingstraject. Gebaseerd op de verzamelde ervaring in o.a. GDF-SUEZ, Venturelab North, Value050 en Cube050 krijgt de ondernemer (of ondernemend team) een op maat gemaakt ontwikkeltraject waarin zowel onderneming als ondernemer centraal staan. Dit traject bestaat uit trainingen, netwerken, coaching en een inspirerende omgeving met nuttige faciliteiten. De ondernemer werkt, naar aanleiding van een gemaakte assessment, aan de competenties die nodig zijn om een onderneming te laten groeien. Daarmee ontwikkelt gaandeweg ook de onderneming. Het traject omvat naast het unieke inhoudelijk programma, ook media-aandacht én de mogelijkheid tot financiering. Deze financiering kan oplopen tot €10.000 voor een eerste ontwikkeltraject. Bij een goede ontwikkeling is er toegang tot andere grotere financieringsmogelijkheden en/of tot belangrijke klanten en toeleveranciers. Na vier maanden worden vijf van de oorspronkelijke vijftien deelnemers geselecteerd voor een vervolgprogramma, dat naast verdere coaching, ook hulp bij financiering om. Uiteraard zal er veel zichtbaarheid in de media worden gegeven aan de geselecteerde deelnemers.


SAMENWERKING PARTNERS

Energy Academy Europe faciliteert in Startup Fast Track een samenwerking met GDF SUEZ, Hanzehogeschool Groningen en het University of Groningen Centre of Entrepreneurship van de Rijksuniversiteit Groningen. Hierdoor is een uniek en solide programma mogelijk gemaakt. GDF SUEZ is een globale expert in energie en energiediensten. Zij wil leidend zijn in de energietransitie in Europa. Startup Fast Track is voor GDF SUEZ een mogelijkheid om innovatie te steunen en bovenop de meest recente innovatie te zitten. Zowel Hanzehogeschool Groningen als Rijksuniversiteit Groningen hebben het thema 'energie' als speerpunt benoemd. Samen willen zij een bijdrage leveren aan de overgang naar een duurzame productie en consumptie van energie. Zo is Hanzehogeschool onder andere oprichter van EnTranCe, een onderzoeksomgeving die de faciliteiten, technologieën en netwerken biedt om nieuwe energieproducten en -diensten te ontwikkelen en op de markt te brengen. De Rijksuniversiteit Groningen faciliteert de samenwerking via het University of Groningen Centre of Entrepreneurship. Onderdeel hiervan is de samenwerking met Venturelab North.

Bron: energyacademy.org


 

Startup Fast Track

Ontwerp, fotografie & Artdirection voor campagne uitingen Startup Fast Track; een op maat gemaakt programma voor energieondernemers. De energiesector is in transitie, en biedt daarmee volop kansen. Startup Fast Track biedt een op maat gemaakt programma voor energieondernemers, Startup Fast Track is geïnitieerd door Energy Academy Europe samen met haar partners GDF SUEZ, Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen. 

Opdrachtgever:
Energy Academy Europe
Fotografie: Vento Boreale